ΚΟΣΜΟΣ

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας του PKK»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας του PKK»

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα επέκρινε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNNTurk.

Ισχυρίστηκε ότι δεν απέσυρε όλους τους ένοπλους αντάρτες , όπως είχε υποσχεθεί, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Αρίντς αναφέρθηκε στα καυτά σημεία της διαδικασίας επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων και του εκδημοκρατισμού της χώρας.

Αναφερόμενος στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα είπε ότι αυτό δεν συμμορφώθηκε με τις υποσχέσεις του: « Αυτοί που δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με τις εντολές του Οτσαλάν (φυλακισμένου ηγέτη του PKK) το έκαναν στην αρχή και κατόπιν ξαναγύρισαν στο Καντίλ, όπου και σταμάτησε η αποχώρησή τους από την τουρκική επικράτεια».

Ερωτηθείς για το πακέτο του εκδημοκρατισμού ότι δεν καλύπτει τα δικαιώματα των Αλεβιτών, ο Αρίντς είπε ότι οι μελέτες για το ζήτημα αυτό δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα των Αλεβιτών είναι δίκαια και θα πρέπει να μελετηθούν το ταχύτερο δυνατόν».

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2014, δήλωσε : «Εύχομαι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ να γυρίσει την πλάτη στην πολιτική», προσθέτοντας ότι το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα αφιερώσει στον Γκιούλ μία από τις καλύτερες θέσεις.

Ο Αρίντς ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου, το κουρδικό λεξικό θα είναι έτοιμο για δημοσίευση, όπως αναφέρεται στο πακέτο εκδημοκρατισμού.