ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή αδελφός ηγέτη κόμματος για το βιασμό της κόρης του

Στη φυλακή αδελφός ηγέτη κόμματος για το βιασμό της κόρης του

Ο αδελφός του Τζέρι Άνταμς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για τον βιασμό της μεγαλύτερης κόρης του, σε μια υπόθεση που πιστεύεται ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του πολιτικού κόμματος Σιν Φέιν, ο οποίος φέρεται ότι γνώριζε ήδη από το 1987.


Ο 58χρονος Λίαμ Άνταμς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την "χειρότερη δυνατή προδοσία" καταδικάστηκε σήμερα για τον βιασμό της κόρης του στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν αυτή ήταν μεταξύ τεσσάρων και εννέα ετών.

Πέραν της τεκμηρίωσης της ενοχής του Λίαμ Άνταμς, η δίκη αυτή έθεσε το ερώτημα γιατί ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Τζέρι, δεν είχε ειδοποιήσει τις αρχές νωρίτερα.

Ο 65χρονος Τζέρι είχε καταγγείλει τις ενέργειες αυτές το 2007 και το 2009.

Όμως, όπως ομολόγησε ο ίδιος στις αρχές του έτους, γνώριζε ήδη από το 1987 τις πράξεις του αδελφού του.

Ο Λίαμ Άνταμς τελικά παραδόθηκε στην ιρλανδική αστυνομία το 2010, μετά την έκδοση ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και εκδόθηκε στην Βόρεια Ιρλανδία έναν χρόνο αργότερα.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας θα πρέπει εφεξής να επαληθεύσει αν οι επιθεωρητές έκαναν σωστά την δουλειά τους όταν έκριναν ότι ο Τζέρι Άνταμς δεν προσπάθησε να καλύψει τον αδελφό του.

Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτε που να είναι παράνομο και κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι εκμεταλλεύονται αυτήν την καθαρά οικογενειακή υπόθεση για πολιτικούς σκοπούς.

Το σχόλιο του Τζέρι Άνταμς αναφέρεται στο ότι το καταστατικό του Σιν Φέιν την εποχή της αποκάλυψης του εγκλήματος όριζε πως αν υπήρχαν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση έπρεπε να καταγγέλλονται και να αντιμετωπίζονται από την ιεραρχία του κόμματος και άρα ο Τζέρι Άνταμς είχε παραβιάσει τους κομματικούς κανόνες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Belfast Telegraph.