ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Αίγυπτος: Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα βόρεια του Καΐρου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο γιος ενός ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από το στρατό, χαρακτήρισε την ομάδα των συλληφθέντων ως τρομοκρατική οργάνωση, αφού θεωρείται υπεύθυνη για την βομβιστική επίθεση.

Η Αδελφότητα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Η ομάδα ανταρτών, Άνσαρ Μπαίτ αλ-Μακντίς, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μανσούρα που έλαβε χώρα στις 24 Δεκεμβρίου.

«Επτά από τους υπόπτους έχουν συλληφθεί, με πιο σημαντική τη σύλληψη του Γέχγια Αλμονγκί Σαάντ αλ-Χουσεϊνί, ο οποίος είναι γιος ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραήμ.

Αφότου καθαιρέθηκε ο Μόρσι, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι κατηγορούν τον στρατό για πραξικόπημα και απαιτούν την ανατοποθέτηση του πρώην προέδρου.

Ο Ιμπραήμ κατηγόρησε επίσης τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ότι έχει ανοίξει διόδους επικοινωνίας με την ισλαμική οργάνωση Χαμάς στη γειτονική Γάζα και ότι τα μέλη της Αδελφότητας λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση από αυτή.

Ο Σάμι Αμπού Ζουχρί, εκπρόσωπος της Χαμάς, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ τις χαρακτήρισε ως «μια προσπάθεια για παραπλάνηση του Αιγυπτιακού λαού».

Περίπου 350 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις από τότε που ο Μόρσι απομακρύνθηκε από την εξουσία.