ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο για την Τριερβελέρ

Εξιτήριο για την Τριερβελέρ

Η επίσημη «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με νευρικό κλονισμό μετά τις αποκαλύψεις για τον φημολογούμενο κρυφό δεσμό του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.

Η Τριερβελέρ αναχώρησε από το νοσοκομείο Πιτιέ Σαλπετριέρ μετά τις 16.00 (ώρα Ελλάδας) με προορισμό την επίσημη προεδρική κατοικία Λα Λαντέρν στις Βερσαλλίες, όπου θα παραμείνει για να ξεκουραστεί.

Η 48χρονη δημοσιογράφος ευχαρίστησε μέσω Twitter όσους την στήριξαν στη διάρκεια της νοσηλείας της.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης μέσω του Twitter, με SMS ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με συγκίνησαν πολύ», έγραψε στον λογαριασμό της.

Σύμφωνα με το περιοδικό Paris Match, στο οποίο εργάζεται, ήταν δική της επιλογή να εγκατασταθεί προσωρινά στο Λα Λαντέρν αντί να επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο ή να πάει στο σπίτι όπου συζούσε με τον Ολάντ, στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο γάλλος πρόεδρος, που επισκέφθηκε την Τριερβελέρ την Πέμπτη στο νοσοκομείο, βρισκόταν το Σάββατο στην Τουλ, στην κεντρική Γαλλια. Στην ομιλία που εκφώνησε εκεί δεν αναφέρθηκε καθόλου στην υπόθεση αυτή.

Οι φήμες για τον δεσμό του με την Γκαγιέ, τις οποίες ο Ολάντ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε, έχουν αφήσει πολλά ερωτηματικά για το εάν η Τριερβελέρ θα διατηρήσει τη θέση της «πρώτης κυρίας» και θα συνεχίσει να συνοδεύει τον πρόεδρο στα επίσημα ταξίδια του.