ΚΟΣΜΟΣ

Σε καθηλώνει: Δελφίνι αυτοκτόνησε γιατί αιχμαλώτισαν το παιδί της!

Σε καθηλώνει: Δελφίνι αυτοκτόνησε γιατί αιχμαλώτισαν το παιδί της!

Οι ακτές του Τaiji στην Ιαπωνία, αποτελούν τον χειρότερο εφιάλτη των δελφινιών


Από την ταινία –ντοκιμαντέρ The Cave μέχρι τις εικόνες της περασμένης Παρασκευής με τη μαζική σφαγή δελφινιών αλλά και την αιχμαλωσία πολλών που έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι ακτές του Taiji είναι στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας

6A6990446C24C2A95DACD1FC73D85F11

Τη σφαγή δελφινιών συντονίζει όλο κι όλο μια ομάδα 50 ψαράδων οι οποίοι σηκώνουν ανάστημα στη διεθνή κατακραυγή και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, ειρωνευόμενοι τις αντιδράσεις

Την περασμένη εβδομάδα πάνω από 250 δελφίνια αιχμαλωτίστηκαν προκειμένου να σταλούν σε θεματικά πάρκα ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους κι ένα ολόλευκο δελφίνι- αλμπίνο, ενός έτους, που οι παρατηρητές το είχαν ονομάσει « Άγγελο» εξαιτίας των αγγελικών χαρακτηριστικών του.

anekshghta


Ο Ric O'Barry από το Dolphin Project, και πρώην εκπαιδευτής δελφινιών είπε, "Η Angel ήταν το πρώτο δελφίνι που επιλέχτηκε. Η μητέρα του αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε τον αποχωρισμό από το παιδί της. Αφού τα δελφίνια αναπνέουν συνειδητά, μπορούν να επιλέξουν να μην πάρουν την επόμενη αναπνοή τους. Όταν το άγχος της αιχμαλωσίας είναι πολύ μεγάλο, ή όταν αποχωρίζονται από τις οικογένειές τους, μπορούν να τερματίσουν τη ζωή τους. Πολλοί δεν με πιστεύουν, αλλά τα δελφίνια το κάνουν όλη την ώρα", είπε ο O'Barry. "Η αιχμαλωσία είναι εξαιρετικά αγχωτική και δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό για ένα δελφίνι από την απομάκρυνση του παιδιού του."

jolac9s


Ο Paul Watson από το Sea Shepherd Conservation Society μίλησε στην CBS News, λέγοντας ότι ο μόνος λόγος για το κυνήγι οφείλεται στην "ζήτηση από τα θαλάσσια ενυδρεία σε όλο τον κόσμο." Τα δελφίνια αυτής της σεζόν προοριζόταν για εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία και σε άλλα μέρη της Ασίας.

Εθελοντές σε ομάδες υπεράσπισης θαλάσσιων θηλαστικών ξεκίνησαν μεγάλη καμπάνια και ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές προκειμένου η Angel να επιστραφεί στον σπίτι της μαζί με τα υπόλοιπα δελφίνια.

pinkdolphin


Την Κυριακή, η Πρέσβης της Ιαπωνίας, Caroline Kennedy, έγραψε: «Ανησυχώ βαθύτατα για την απάνθρωπη πράξη του κυνηγιού και της δολοφονίας δελφινιών," ανοίγοντας μια διεθνούς συζήτηση για την αιχμαλωσία των δελφινιών.