ΚΟΣΜΟΣ

Σαρώνει το πολικό ψύχος τις ΗΠΑ

Σαρώνει το πολικό ψύχος τις ΗΠΑ

Περισσότερα από 1.700 εκχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους - Μποτιλιαρίσματα και τροχαία λόγω του πάγου

Νέο κύμα πολικού ψύχους σαρώνει τις βορειονατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ δύο μόλις εβδομάδες μετά το φονικό κρύο που έπληξε την περιοχή.

Εκατομμύρια Αμερικανοί αψήφησαν χθες το τσουχτερό κρύο και προσπάθησαν να πάνε στις δουλειές τους στις βορειανατολικές πολιτείες της Αμερικής, όπου έχουν πέσει περισσότερα από 30 εκατοστά χιονιού σε διάφορες περιοχές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές πόλεις και αεροδρόμια.

"ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ" Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στη Νέα Υόρκη η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε προβλεφθεί για σήμερα ήταν οι -10° Κελσίου ενώ ο παγωμένος αέρας έριχνε τον υδράργυρο στους -21 βαθμούς, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.
Τα σχολεία άνοιξαν και οι γραμμές του μετρό λειτούργησαν σχεδόν με κανονικούς ρυθμούς, όμως ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο επικρίνεται για τους κακούς χειρισμούς του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του δεύτερου κατά σειρά κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη μεγαλούπολη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, εδώ και 4 εβδομάδες.

Στην Ουάσιγκτον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε σιγά-σιγά να λειτουργεί αλλά οι κρατικές υπηρεσίες άνοιξαν δύο ώρες αργότερα από το συνηθισμένο.

Οι μαθητές της πρωτεύουσας απόλαυσαν ένα... παρατεταμένο Σαββατοκύριακο: μετά την επίσημη αργία της Δευτέρας, προς τιμή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τα σχολεία έκλεισαν χθες εξαιτίας της χιονόπτωσης και παρέμειναν κλειστά και σήμερα.

Πυκνό ήταν το χιόνι και σε Φιλαδέλφεια και Σικάγο αφού έφτασε ακόμη και τα 40 εκατοστά με την κακοκαιρία να προκαλεί ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων και προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Χαρακτηριστικά ακυρώθηκαν περισσότερες από 1400 πτήσεις από ή προς τις ΗΠΑ σήμερα, μετά τις 3000 ακυρώσεις χθες.

Οι κυβερνήτες του Ντέλαγουερ, του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο κύμα πολικού ψύχους στις ΗΠΑ