ΚΟΣΜΟΣ

Γενεύη: Διαφωνούν οι συριακές πλευρές για τους αιχμαλώτους

Γενεύη: Διαφωνούν οι συριακές πλευρές για τους αιχμαλώτους

Για ξεχωριστές διαβουλεύσεις με τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι αποσύρθηκαν οι συριακές αντιπροσωπείες στη Γενεύη, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ενώ η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπρόσωπο της αντιπολίτευσης 'Αχμαντ Ραμαντάν.


Η απόφαση αυτή να αποσυρθούν για ξεχωριστές διαβουλεύσεις η αντιπροσωπεία της Δαμασκού κι εκείνη της αντιπολίτευσης ελήφθη όταν οι δύο πλευρές διαφώνησαν στο ζήτημα των αιχμαλώτων και της πρόσβασης στις ανθρωπιστικές οργανώσεις σε πολιορκημένες πόλεις, είπε η πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της.

Η Δαμασκός επιμένει σε μία συμφωνία με την αντιπολίτευση σχετικά με την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προτού συζητήσει το ζήτημα των αιχμαλώτων, σύμφωνα με την πηγή.

Πάντως, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) που επιχειρεί την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένη συνοικία της Δαμασκού ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές στα κυβερνητικά σημεία ελέγχου παρεμπόδισαν το έργο της παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα επιτρέψει την αποστολή βοήθειας.

Η UNRWA είπε ότι οι συριακές αρχές την διαβεβαίωσαν στις 18 Ιανουαρίου ότι θα μπορέσει να αποστείλει τρόφιμα και άλλη βοήθεια στην Γιαρμούκ, μία συνοικία της πρωτεύουσας που υπήρξε καταυλισμός παλαιστίνιων προσφύγων, αλλά έχει μετατραπεί σε μία εξαθλιωμένη συνοικία όπου κατοικούν Παλαιστίνιοι και Σύροι.