ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στα έξοδα του παλατιού βάζει η βουλή των Λόρδων

Φρένο στα έξοδα του παλατιού βάζει η βουλή των Λόρδων

Η Βουλή των Λόρδων συνιστά στο Παλάτι να μειώσει τα έξοδά του και κάνει λόγο για κακή διαχείρηση!

Αιτία είναι το άδειο ταμείο του Μπάκιγχαμ που έχει μέσα μόνο 1 εκατομμύριο στερλίνες από την επιχορήγηση των 3,3 εκατομμυρίων που έλαβε η βασιλική οικογένεια. Το ποσό που έχει μείνει, μπορεί, σύμφωνα με την επιτροπή, «να μην επαρκεί για να καλύψει πιθανές έκτακτες ανάγκες». Η επιτροπή διαπιστώνει ότι το 39% των βασιλικών ακινήτων χρήζουν παρεμβάσεων και επισκευών, ακόμη και ο βασιλικός λέβητας έπιασε τα 60 χρόνια και θέλει αντικατάσταση.

Προτείνει να αυξηθούν οι ημέρες που το παλάτι θα δέχεται επισκέψεις κοινού, αλλά και άλλες κινήσεις που θα φέρουν έσοδα στο βασιλικό ταμείο.

Ουσιαστικά, με λίγα λόγια, η Ελισάβετ καλείται να κάνει περισσότερα πράγματα με λιγότερα έξοδα. Ίσως σε αυτό το πνεύμα, το Μπάκιγχαμ έβαλε αγγελία με την οποία ζητά βοηθό με καθήκον τη λάτρα του παλατιού, με ετήσιες απολαβές 17 χιλιάδες ευρώ. Στα καθήκοντα της είναι να περιποιείται τις αντίκες, να φτιάχνει τσάι και να καθαρίζει τουαλέτες και παράθυρα. Μόνο που όπως σημειώνει η Sun, τα παράθυρα του Μπάκιγχαμ είναι 760.