Έκκληση Μπραχίμι να πιέσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές

Έκκληση Μπραχίμι να πιέσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές

Να πιέσουν τόσο την κυβέρνηση της Συρίας όσο και την αντιπολίτευση ώστε να συμμετάσχουν σοβαρά στις συζητήσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης όταν θα συναντηθούν για το δεύτερο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις ο απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Λακχάρ Μπραχίμι.

«Ελπίζω ότι όσοι έχουν επιρροή στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι που θα έρθουν πίσω το Φεβρουάριο θα συζητήσουν σοβαρά πώς πρέπει να τελειώσει αυτό», δήλωσε την Παρασκευή ο Μπραχίμι, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Αναγνώρισε επίσης ότι υπήρξε «κάποια πρόοδος» στις συνομιλίες μεταξύ των αντιπάλων πλευρών στο συριακό ζήτημα.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αυτές (συνομιλίες) έλαβαν χώρα. Το μόνο πράγμα που συνέβη... είναι ότι μέρος της βοήθειας έχει πάει σε παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων» είπε ο Μπραχίμι εκφράζοντας πάντως τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές απέτυχαν να συμφωνήσουν στο πακέτο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους.