ΚΟΣΜΟΣ

Ντάκα: Παραδόθηκαν ιδιοκτήτες εργοστασίου όπου κάηκαν 112 εργαζόμενοι

Ντάκα: Παραδόθηκαν ιδιοκτήτες εργοστασίου όπου κάηκαν 112 εργαζόμενοι

Οι δύο ιδιοκτήτες εργοστασίου κατασκευής ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές, όπου έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά 112 εργάτες το 2012, παραδόθηκαν την Κυριακή στις αρχές και προφυλακίστηκαν αναμένοντας τη δίκη τους.

Δικαστήριο της Ντάκα είχε ζητήσει την προφυλάκιση των δύο ιδιοκτητών του εργοστασίου Ταζρίν - του διευθυντή Ντελαουάρ Χοσέιν και της συζύγου του και προέδρου Μαχμούντα Άχτάρ - ενάμιση μήνα μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος τους.

Το ζευγάρι συγκαταλέγεται στα 13 άτομα που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση. Έξι από τους υπόπτους αποφυλακίστηκαν με εγγύηση κι ένας βρίσκεται στη φυλακή ενόψει της δίκης, δήλωσε ο εισαγγελέας Ανουαρούλ Καμπίρ. Τέσσερα στελέχη του εργοστασίου παραμένουν ασύλληπτα, τόνισε ο ίδιος.

daka

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες ύστερα από τουλάχιστον ένα χρόνο ερευνών. Οι ιδιοκτήτες κατηγορούνται για αμέλεια, η οποία οδήγησε στην πυρκαγιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο στη βιομηχανική συνοικία Ασούλια, κοντά στη Ντάκα, στις 24 Νοεμβρίου 2012.

Επιζήσαντες κατήγγειλαν ότι οι κύριες έξοδοι ήταν κλειδωμένες και ότι δεν τους επιτράπηκε να φύγουν από τον χώρο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο, το οποίο κατασκεύαζε ενδύματα για γνωστές διεθνείς εταιρείες όπως οι Wal-Mart και C&A.