Συρία: Έφθασε η ανθρωπιστική βοήθεια στην Χομς

Συρία: Έφθασε η ανθρωπιστική βοήθεια στην Χομς

Η ανθρωπιστική βοήθεια έφθασε σήμερα στην πολιορκημένη από τους αντικαθεστωτικούς πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την βοήθεια στην περιοχή.


Παράλληλα, το πρακτορείο μετέδωσε ότι ήδη 65 κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης της Χομς--παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι--απομακρύνθηκαν.

Τα μέλη της κοινής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου παρέμειναν χθες εγκλωβισμένα για αρκετές ώρες μετά τη δύση του ηλίου αφότου η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε πυρά ενώ διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια στην κεντρική Παλαιά Πόλη της Χομς.

Η Ημισέληνος ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοί της και το προσωπικό του ΟΗΕ κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη σώοι και αβλαβείς, αναφέροντας μόνο τον ελαφρό τραυματισμό ενός οδηγού από τα πυρά.

Η κοινή αποστολή έχει στόχο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε 2.500 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στη χώρα εξαιτίας του εμφυλίου.

Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν τους αντάρτες για τις επιθέσεις εναντίον της ομάδας αρωγής, ενώ ακτιβιστές της αντιπολίτευσης θεώρησαν υπεύθυνες γι' αυτές τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως και για την προηγούμενη επίθεση με βλήματα όλμου που καθυστέρησε το πρωί την έναρξη της επιχείρησης αρωγής.