ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στους δυο μακελάρηδες του Λονδίνου

Ισόβια στους δυο μακελάρηδες του Λονδίνου

Σε βαριές ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν χθες οι δύο άνδρες νιγηριανής καταγωγής που τον Μάιο του 2013 δολοφόνησαν με ματσέτες στη μέση ενός δρόμου στο Λονδίνο μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών τον στρατιώτη Λι Ρίγκπμι.


Ο 29χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο 22χρονος Μάικλ Αντεμπογουέιλ σε 45 χρόνια κάθειρξη από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου. Και οι δύο είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία από σώμα ενόρκων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η δικαστική διαδικασία εξελίχθηκε επεισοδιακά και οι καταδίκες των δύο ανδρών ανακοινώθηκαν ερήμην τους, καθώς αυτοί είχαν οδηγηθεί νωρίτερα σε κελιά αφού συνεπλάκησαν με φρουρούς του δικαστηρίου την ώρα που ο δικαστής άρχιζε να διαβάζει την απόφασή του.

Η άγρια δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, ενώ κατευθυνόταν με τα πόδια προς τον στρατώνα του στο προάστιο Γούλγουϊτς του ΝΑ Λονδίνου φορώντας πολιτικά, είχε προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

Η δολοφονία με δράστες τους δύο Νιγηριανούς, που θεωρούσαν εαυτούς "στρατιώτες του Αλάχ", είχε γίνει υπό το βλέμμα πολλών περαστικών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και παιδιά. Κάποιοι εξ αυτών βιντεοσκόπησαν το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα, με τους δράστες να κάνουν δηλώσεις εξηγώντας τους λόγους της πράξης τους λίγη ώρα προτού συλληφθούν.