Ρουμανία: Ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό

Ρουμανία: Ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας και νυν μέλος της Γερουσίας, Κάλιν Ποπέσκου Ταριτσεάνου, ο οποίος παραιτήθηκε από το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέο φιλελεύθερο πολιτικό σχηματισμό, το Μεταρρυθμιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα.


Γνωστοποίησε ακόμη ότι αύριο θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να νικήσει τον αρχηγό του PNL, Κριν Αντονέσκου.

Ο κ. Ταριτσεάνου τόνισε ότι η κυβερνώσα Ένωση Σοσιαλιστών Φιλελεύθερων (USL), από την οποία αποχώρησε το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα, "έχει ανάγκη το στοιχείο των Φιλελεύθερων".

"Είναι πολύ νωρίς για συζητήσεις. Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την USL με βάση τις αρχικές δεσμεύσεις των δύο εταίρων- του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος" είπε ο κ. Ταριτσεάνου.

Πεποίθησή μου είναι ότι η USL χρειάζεται ένα ουσιώδες φιλελεύθερο στοιχείο και είμαι σίγουρος ότι μετά την ανακοίνωσή μου ότι προχωρώ στην ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού θα προσελκύσω ανθρώπους, όχι μόνο από το PNL, ανθρώπους που είναι δυστυχισμένοι από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, τόνισε.