ΚΟΣΜΟΣ

Ομιλία του Δ.Αβραμόπουλου στο Χάρβαρντ

Ομιλία του Δ.Αβραμόπουλου στο Χάρβαρντ

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα μιλήσει αύριο το βράδυ σε διεθνές συνέδριο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης και με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και τη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ και θα συνεχιστεί αύριο στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι ο ομιλητής στην τελευταία ενότητα του αυριανού συνεδρίου με θέμα ο ρόλος της Ευρώπης σε θέματα ασφάλειας στον 21ο αιώνα.

Για το ίδιο θέμα θα μιλήσει επίσης ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς, η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλα Βασιλείου, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλανδίας Έρκι Λικάνεν και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μετά την αυριανή ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, απ' όπου έχει μεταβεί στη Βοστόνη. Στις Βρυξέλλες, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος των Υπουργών 'Αμυνας της ΕΕ, θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.