ΚΟΣΜΟΣ

Στο Χάρβαρντ μιλάει απόψε ο Δ.Αβραμόπουλος

Στο Χάρβαρντ μιλάει απόψε ο Δ.Αβραμόπουλος

Με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα μιλήσει αργά απόψε (ώρα Ελλάδας) σε διεθνές συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και η Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε χθες στη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ και συνεχίζεται σήμερα στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ίδιου πανεπιστημίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι ο ομιλητής στην τελευταία ενότητα με θέμα «Ο ρόλος της Ευρώπης σε θέματα ασφάλειας στον 21ο αιώνα».

Για το ίδιο θέμα θα μιλήσει επίσης ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, νυν κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς.

Στο συνέδριο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν φαν Ρομπάι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς, η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλα Βασιλείου και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με ομιλητές, διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς, μεταξύ των οποίων και με τον πρώην πρέσβη στην Αθήνα και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς.

Μετά την αποψινή ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, απ' όπου έχει μεταβεί στη Βοστόνη. Στις Βρυξέλλες, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.