ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία:Να λυθεί το ζήτημα με τους Μιλόσεβιτς ζητά ο πρωθυπουργός

Σερβία:Να λυθεί το ζήτημα με τους Μιλόσεβιτς ζητά ο πρωθυπουργός

Τη θέση ότι ήρθε ο καιρός για επίλυση του ζητήματος επιστροφής στη Σερβία της οικογένειας του πρώην προέδρου της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, εξέφρασε ο Σέρβος πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς τονίζοντας ότι πρόκειται για νομικό και όχι πολιτικό θέμα.


Ο κ. Ντάτσιτς, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση στελεχών του κόμματος του, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) τα οποία ζήτησαν από την κρατική ηγεσία να επιτρέψει την επιστροφή της οικογένειας Μιλόσεβιτς στη χώρα, υπενθύμισε ότι έχει συζητήσει το θέμα πολλές φορές, ήδη από το 2008 με τον τότε πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

"Το ζήτημα είναι αν πρέπει κάποιος να επιστρέψει ή δεν πρέπει. Κάποιος πρέπει να ανακοινώσει δημόσια αν η οικογένεια αυτή είναι στον κατάλογο εκείνων που διώκονται. Είναι νομικό θέμα που πρέπει να εξεταστεί, δεν είναι θέμα πολιτικού χαρακτήρα, επειδή η κυβέρνηση αυτή δεν διώκει την οικογένεια Μιλόσεβιτς" είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο κ. Ντάτσιτς υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό από νομική άποψη να επιλυθεί το ζήτημα της οικογένειας Μιλόσεβιτς, δηλαδή να αποσαφηνιστεί αν θα συλληφθούν μόλις επιστρέψουν στη χώρα.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν η οικογένεια του πρώην προέδρου της Σερβίας επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα.

"Τα μέλη της οικογένειας Μιλόσεβιτς είναι απογοητευμένα με τη στάση της Σερβίας έναντι του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Πολλά από τα μέλη της οικογένειας, με τα οποία είχα επικοινωνία, δεν επιθυμούν να έρθουν επειδή θεωρούν ότι η Σερβία συμπεριφέρθηκε άδικα στον πρώην πρόεδρο και στην οικογένειά του" υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.