ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 600 εκ. ευρώ οι ασφαλιστικές απαιτήσεις μετά τις πλημμύρες

Βρετανία: 600 εκ. ευρώ οι ασφαλιστικές απαιτήσεις μετά τις πλημμύρες

Τα 600 εκατομμύρια ευρώ φθάνουν οι ασφαλιστικές απαιτήσεις μετά από τις σφοδρές πλημμύρες που επηρεάσαν μεγάλες περιοχές της Βρετανίας. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για επισκευές ή ακόμη και 1,4 δισ., σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Fitch.


Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI), τουλάχιστον 9.000 σπίτια και 3.100 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές. Οι ασφαλιστικές απαιτήσεις από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταστράφηκαν μερικώς ή ολοκληρωτικά στις πλημμύρες φθάνουν τις 5.400.

Μέχρι στιγμής, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν καταβάλει εκτάκτως πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ στις κατεξοχήν πληγείσες οικογένειες, ενώ σε περισσότερες από 6.500 περιπτώσεις οι ζημιές έχουν αξιολογηθεί προκειμένου να δρομολογηθεί η καταβολή αποζημιώσεων ή η αποκατάστασή τους, όπου αυτό είναι εφικτό.

«Μπορεί να πάρει ακόμη και μήνες μέχρι ένα πλημμυρισμένο ακίνητο να μπορεί και πάλι να κατοικηθεί, συνεπώς οι ασφαλιστές εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να διασφαλίσουν ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στο Sky News ο γενικός διευθυντής της ABI Ότο Θόρσεν.