ΚΟΣΜΟΣ

Κοπεγχάγη: Μετά τον Μάριους σκότωσαν και 4 λιοντάρια!

Κοπεγχάγη: Μετά τον Μάριους σκότωσαν και 4 λιοντάρια!

Αίσθηση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η νέα απόφαση του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης να σκοτώσει τέσσερα λιοντάρια, μετά την πρόσφατη εν ψυχρώ «εκτέλεση» μιας νεαρής καμηλοπάρδαλης.

«Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρια και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους» ανέφερε η διεύθυνση του κήπου.

Τα δύο μικρά, ηλικίας μόλις 10 μηνών, «θα σκοτώνονταν από το νέο αρσενικό μόλις του δινόταν η ευκαιρία», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.
Τα λιοντάρια σκοτώθηκαν την Τρίτη (25/03), καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο «σπίτι» για αυτά, εξήγησε ένας εκπρόσωπος. Σε αντίθεση με τον Μάριους, πάντως, αυτή τη φορά η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού.

Σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι του κήπου θα γνωριστεί με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο υπεύθυνος του κήπου Μπενγκ Χολστ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να θανατωθεί η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σοκ σε χιλιάδες φιλόζωους σε όλον τον κόσμο, ωστόσο ο ζωολογικός κήπος, μέσω της ιστοσελίδας του, εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σκοτώσει τον Μάριους πριν ενηλικιωθεί γιατί, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ενδογαμία μεταξύ καμηλοπαρδάλεων.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο! Αρκούδα έφαγε… (video)