ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι Γάλλοι με την οικονομική πολιτική

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι Γάλλοι με την οικονομική πολιτική

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους (ποσοστό 87%) οι Γάλλοι επιθυμούν την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των ινστιτούτων Tilder και OpinionWay και του τηλεοπτικού καναλιού LCI που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Στην ερώτηση "λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει οικονομική πολιτική", ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 49%) απάντησε "σίγουρα ναι" και το 38% "μάλλον ναι". Μόνο το 13% πιστεύει ότι η χώρα δεν θα πρέπει να αλλάξει τον οικονομικό προσανατολισμό της.

Για το 58% των Γάλλων η μείωση των φόρων που πληρώνουν τα νοικοκυριά θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες ενώ το 13% θα προτιμούσε να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων. Σχεδόν ένας στους τρεις (ποσοστό 29%) δηλώνει πάντως ότι η μείωση των φόρων δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι "πήρε μαθήματα" από τα χαμηλά ποσοστά της κεντροαριστεράς στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ταυτόχρονα εντείνεται η φημολογία ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω του Ίντερνετ σε δείγμα 1.060 προσώπων άνω των 18 ετών.