ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Αίγυπτος: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην επαρχία Φαγιούμ, νότια του Καΐρου, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας άνδρας 52 ετών υπέκυψε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο, ενώ μια γυναίκα, η Ράντα Ντάχις, σκοτώθηκε από σκάγια στο στομάχι. Έξι ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η πόλη Φαγιούμ, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, είναι προπύργιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Υποστηρικτές του - ανατραπέντα από τον στρατό - προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν στο Κάιρο και στην Γκίζα κατά της υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές του πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος ηγήθηκε της ανατροπής αυτής.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που έχει τεθεί εκτός νόμου από τις αρχές της Αιγύπτου, πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων, ενώ χρησιμοποίησαν και σκάγια εναντίον των διαδηλωτών.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι, στις 3 Ιουλίου 2013, αστυνομικοί και στρατιώτες καταστέλλουν τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έγινε «πραξικόπημα».

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 15.000 έχουν συλληφθεί, σχεδόν το σύνολο των οποίων ανήκουν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται και ο Μόρσι.

Οι διαδηλώσεις των ισλαμιστών αναμένεται να ενταθούν καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα:

Νέος κύκλος αίματος στην Αίγυπτο