ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανική φρεγάτα απέπλευσε από λιμάνι της Ρουμανίας

Αμερικανική φρεγάτα απέπλευσε από λιμάνι της Ρουμανίας

Η αμερικανική φρεγάτα, τύπου «Oliver Hazard Perry», USS Taylor (FFG 50), απέπλευσε χθες από το ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζα με πορεία προς τα Στενά.

Η παρουσία του «Taylor» στη Ρουμανία- σημειώνει το κείμενο του αμερικανικού ναυτικού- επιβεβαίωσε στους συμμάχους του NATO, ότι το ναυτικό των ΗΠΑ, μοιράζεται τη δέσμευση ενίσχυσης των δεσμών, καθώς εργάζεται προς την κατεύθυνση κοινών στόχων για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η επίσκεψη της φρεγάτας του 6ου Στόλου στη Ρουμανία, έδωσε την ευκαιρία στο πλήρωμά του να συνεργασθεί με τους Ρουμάνους ομολόγους τους και να ξεναγηθούν στο ναυτικό μουσείο της Ρουμανίας και στο κάστρο Μπραν.

Το ρουμανικό ναυτικό παρέθεσε γεύμα στο κατάστρωμα του ROS Regina Maria (F222) και οι ναύτες των δύο χωρών συμμετείχαν σε άσκηση ανθυποβρυχιακής επίθεσης, τόσο στο Taylor όσο και στη αεροπορική βάση Tuzla.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, του οποίου ο 6ος Στόλος έχει βάση στη Νάπολη, δραστηριοποιείται σε τακτική βάση στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ και το Διεθνές Δίκαιο, επισημαίνει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Κοντά σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο πέταξε ρωσικό μαχητικό