ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τον πρόεδρο της χώρας

Σκόπια: Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τον πρόεδρο της χώρας

Δεν αναγνωρίζει τον Γκιόργκι Ιβάνοφ ως πρόεδρο των Σκοπίων το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

«Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εξελέγη στο αξίωμα του προέδρου της χώρας μέσω εγκληματικών, ανέντιμων και μη δημοκρατικών εκλογών. Για τους λόγους αυτούς, το SDSM δεν τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το SDSM έχει γνωστοποιήσει ότι δεν αναγνωρίζει τις "διπλές" εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Απριλίου (πρόωρες βουλευτικές εκλογές και δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών), ενώ αποφάσισε να αποποιηθεί των κοινοβουλευτικών εδρών που του αναλογούν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Εκτός του SDSM και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο είχε μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές, είχε αναφέρει πριν τις εκλογές ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του νέου προέδρου της χώρας, όποιος και αν είναι αυτός.

Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 55%, έναντι 41% του υποψηφίου του SDSM, Στέβο Πεντάροφσκι και εξασφάλισε δεύτερη πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμα:

Σκόπια: Η αντιπολίτευση αποφασίζει να μην αποδεχτεί τις έδρες της