ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα θα συναντήσει τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης

Ο Ομπάμα θα συναντήσει τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης

O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού στις ΗΠΑ, που ξεκινά αύριο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.


Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, «αναμένουμε ότι ο πρόεδρος θα συναντήσει τον Τζάρμπα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του».
Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης, καθώς ο Ομπάμα θα βρίσκεται εκτός Ουάσιγκτον από αύριο έως μεθαύριο, αφού θα ταξιδέψει στο Αρκάνσας (νότια) και την Καλιφόρνια (δυτικά).

Το γραφείο του Τζάρμπα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το στέλεχος της αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει αύριο μια επίσκεψη στις ΗΠΑ, κυρίως για να ζητήσει από την κυβέρνηση Ομπάμα να χορηγήσει τεχνολογικά προηγμένα όπλα στους αντάρτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τζάρμπα θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σούζαν Ράις, στελέχη του Κογκρέσου και της Γερουσίας, όπως και τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Ο πρόεδρος Ομπάμα αυτοσαρκάζεται για το ObamaCare (pics+ video)