ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις παρά τον στρατιωτικό νόμο

Ταϊλάνδη: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις παρά τον στρατιωτικό νόμο

Ο ηγέτης των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που ζητούν εδώ και έξι μήνες την παραίτηση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του, παρά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στη χώρα ο οποίος, όπως είπε "δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάσταση".


"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα", είπε ο Σουτέπ Ταουγκσουμπάν απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόκ. "Ο στρατιωτικός νόμος δεν επηρεάζει την εξέγερσή μας (. . .) διατηρούμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε εναντίον αυτής της τυραννικής κυβέρνησης", πρόσθεσε.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο στρατός της Ταϊλάνδης κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα και αμέσως αναπτύχθηκαν στρατιώτες στην πρωτεύουσα. Ωστόσο ο στρατηγός Πράγιουτ Τσανότσα διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πραξικόπημα και η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία. Ο στρατιωτικός νόμος, είπε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη.

Οι διαδηλωτές που εδώ και μήνες παραμένουν έξω από την έδρα της κυβέρνησης ήλπιζαν ότι θα διοριζόταν ένας "ουδέτερος" πρωθυπουργός, μετά και την πρόσφατη αποπομπή της πρωθυπουργού Γίνγκλουκ Σιναουάτρα, την οποία χαρακτήριζαν "μαριονέτα" του αδελφού της, του Τάξιν Σιναουάτρα, που ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006 και έκτοτε ζει εξόριστος από την Ταϊλάνδη. Ωστόσο ο Τσανότσα περιορίστηκε να κάνει έκκληση για διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης: Ταϊλάνδη: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ζήτησε εκλογές στις 3 Αυγούστου