ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παρίστανε τον βασιλικό πρόξενο εξαπατώντας επενδυτές!

Γερμανία: Παρίστανε τον βασιλικό πρόξενο εξαπατώντας επενδυτές!

Σε 3,5 χρόνια φυλακή καταδίκασε γερμανικό δικαστήριο έναν 64χρονο Γερμανό πολίτη, ο οποίος ένοχος για απάτη.

Ο άνδρας αυτός, τα προσωπικά στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στα Μέσα ενημέρωσης, όπως ορίζουν κανόνες για την κάλυψη δικαστικών υποθέσεων στη Γερμανία, ισχυριζόταν ότι ήταν πρόξενος επί τιμή της Ιορδανίας στη Γερμανία, πείθοντας αρκετούς αφελείς επενδυτές να του δανείζουν χρήματα, ισχυριζόμενος ότι έχει άριστες διασυνδέσεις με Άραβες δισεκατομμυριούχους.

Ο 64χρονος φιλοξενούσε τους επενδυτές που ήθελε να εξαπατήσει σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, το «Schloss Cosa», που διαθέτει δικό του πάρκο, για να τους εντυπωσιάσει, αυτοπροβαλλόμενος ως εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου των Χασεμιτών της Ιορδανίας και εμίρηδων του αραβικού κόλπου.

Στο δικαστήριο του Νέου Βραδεμβούργου, βόρεια του Βερολίνου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κατατέθηκε ότι η πρεσβεία της Ιορδανίας στο Βερολίνο τον είχε επιλέξει για μια θέση προξένου επί τιμή, αλλά στην πραγματικότητα ο τίτλος δεν του παραχωρήθηκε ποτέ επισήμως, ενώ από το 2010, οι ιορδανικές πρεσβευτικές αρχές τον είχαν καλέσει να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο. Ο 64χρονος παρόλα αυτά από το 2009 έως το 2012, είχε τοποθετημένα τα βασιλικά σύμβολα του οίκου της Ιορδανίας στην κεντρική πύλη της οικίας του.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Τάνια Κρούεσκε τον έκρινε ένοχο για τη παράνομη χρήση του τίτλου του προξένου επί τιμή, καθώς επίσης και για οκτώ υποθέσεις απάτης ύψους 100.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχη τη σύζυγό του, η οποία είναι κατά 27 χρόνια νεότερή του, επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Σημειώνεται ότι εύποροι Γερμανοί επιχειρηματίες συχνά επιδιώκουν να αποκτούν τον τίτλο των επίτιμων προξένων άλλων κρατών αμισθί. Πρέπει να καλύπτουν το κόστος της διπλωματικής τους δραστηριότητας, όπως τα γραφεία τους, ωστόσο σε αντάλλαγμα αποκτούν κύρος.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ιστορίες αεροπλανικής… τρέλας από μια αεροσυνοδό!

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;

Ρoή Ειδήσεων