ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν – Κάμερον: Τα είπαν για την Ουκρανία στο Παρίσι

Πούτιν – Κάμερον: Τα είπαν για την Ουκρανία στο Παρίσι

Να σταματήσει η Μόσχα να επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ουκρανίας και να συνεργαστεί με τον εκλεγμένο Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, συμβούλεψε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι, ο Κάμερον υποστήριξε ότι εξέφρασε στον Πούτιν «ένα σύνολο πολύ ξεκάθαρων και αποφασιστικών μηνυμάτων», ότι η διπλωματική επίλυση της ουκρανικής κρίσης μπορεί να επιτευχθεί εάν η Ρωσία συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης.

«Το status quo, η κατάσταση σήμερα, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει», συνέχισε ο Κάμερον.

«Έχουμε ανάγκη οι Ρώσοι να αναγνωρίσουν πλήρως και να εργαστούν μαζί με το νέο πρόεδρο. Χρειαζόμαστε την αποκλιμάκωση, έχουμε ανάγκη να σταματήσουν να περνούν όπλα και μαχητές τα σύνορα. Έχουμε ανάγκη την ανάληψη δράσης σε αυτά τα πεδία».

«Υπάρχει μια ευκαιρία για μια επιτυχημένη, ειρηνική και σταθερή Ουκρανία, ειδικά τώρα, που διενεργήθηκαν προεδρικές εκλογές» σημείωσε ο Κάμερον.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν «σε μια ιδιωτική αίθουσα στο αεροδρόμιο» του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ, σύμφωνα με μια πηγή.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας και ενός ηγέτη χώρας της Δύσης μετά την προσάρτηση –τον Μάρτιο– της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, που πυροδότησε την χειρότερη διπλωματική κρίση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης, μετά τη διάλυση της άλλοτε ΕΣΣΔ.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ιστορίες αεροπλανικής… τρέλας από μια αεροσυνοδό!

Γερμανία: Παρίστανε τον βασιλικό πρόξενο εξαπατώντας επενδυτές!

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;