ΚΟΣΜΟΣ

Σκότωσαν τον κροκόδειλο που κατασπάραξε 62χρονο

Σκότωσαν τον κροκόδειλο που κατασπάραξε 62χρονο

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν στο στομάχι ενός κροκόδειλου μήκους 4,7 μέτρων ο οποίος σκοτώθηκε από δασοφύλακες κοντά στο σημείο όπου την προηγούμενη ημέρα είχε αρπάξει έναν 62χρονο άνδρα, μπροστά στα μάτια των δικών του.


Το θύμα δέχτηκε την επίθεση του κροκόδειλου του βράδυ του Σαββάτου ενώ έκανε βόλτα με το σκάφος του στον ποταμό Σάουθ Αλιγκέιτορ, στο Εθνικό Πάρκο Κακαντού της Αυστραλίας, μαζί με τη σύζυγό του, τον γιο του και τη νύφη τους.

Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνα για τον εντοπισμό του. Δύο μεγάλοι θαλάσσιοι κροκόδειλοι (ή "κροκόδειλοι του αλμυρού νερού") σκοτώθηκαν και στο στομάχι του ενός βρέθηκαν ανθρώπινα οστά.

Μολονότι θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί εάν τα λείψανα ανήκουν όντως στον 62χρονο, το γεγονός ότι ο ανθρωποφάγος κροκόδειλος σκοτώθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της επίθεσης δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες στους ειδικούς.

Ο θαλάσσιος κροκόδειλος ζει σε βάλτους και εκβολές ποταμών στη βόρεια Αυστραλία και το βάρος του μπορεί να φτάσει τον ένα τόνο ενώ το μήκος του τα 7 μέτρα. Είναι προστατευόμενο είδος από το 1971 και σήμερα δεν θεωρείται πλέον ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν 75.000-100.000 ζώα.

Κάθε χρόνο ένας με δύο άνθρωποι πέφτουν θύματα επίθεσης κροκοδείλων στην Αυστραλία. Τον Ιανουάριο, ένα αγόρι 12 ετών είχε σκοτωθεί από κροκόδειλο, στο ίδιο πάρκο στο Κακαντού.

Διαβάστε επίσης: 62χρονος χάθηκε μετά από επίθεση κρόκοδειλου