ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Μηδενική ανοχή» στις επιθέσεις εναντίον γυναικών

Ινδία: «Μηδενική ανοχή» στις επιθέσεις εναντίον γυναικών

Να περιορίσει τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον των γυναικών στην Ινδία, ενισχύοντας το δικαστικό σύστημα, μετά το πρόσφατο περιστατικό του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας δύο ανηλίκων κοριτσιών που προκάλεσε τον αποτροπιασμό, έχει αναγάγει σε προτεραιότητα η νέα κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι.

Υποσχέθηκε επίσης να εγκαταστήσει τουαλέτες και να προμηθεύσει με ηλεκτρικό ρεύμα όλα τα νοικοκυριά μιας χώρας όπου σχεδόν το 50% του πληθυσμού αναγκάζεται να πηγαίνει στη φύση για τις βασικές του ανάγκες, ελλείψει των αποχωρητηρίων.

Τις υποσχέσεις αυτές έδωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος Πρανάμπ Μουχερτζί, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς στόχους της νέας κυβέρνησης του Μόντι.

«Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στις επιθέσεις εναντίον των γυναικών και θα ενισχύει το δικαστικό σύστημα προκειμένου να την εφαρμόσει αποτελεσματικά», δήλωσε ο πρόεδρος ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η Ινδία «δεν πρέπει να ανεχθεί την προσβολή των κατοικιών χωρίς τουαλέτες» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ υποσχέθηκε ότι τα νοικοκυριά θα συνδεθούν με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα έως το 2022.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποσχέσεις αυτές έχουν να κάνουν με τον ομαδικό βιασμό στα τέλη Μαΐου δύο κοριτσιών 12 και 14 ετών, σε ένα χωριό στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές όπου βρέθηκαν νεκρά, κρεμασμένα από ένα δέντρο.

Τα δύο κορίτσια δέχθηκαν επίθεση, ενώ πήγαιναν σε χωράφι αναζητώντας τουαλέτα, μέσα στο σκοτάδι, σύμφωνα με τους συγγενείς τους.

Διαβάστε ακόμα:

Σε κρίσιμη κατάσταση γνωστός κωμικός ηθοποιός - Εικόνες σοκ από το ατύχημα