ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ

Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ

O Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, άνοιξε και πάλι για το κοινό σήμερα το απόγευμα, έπειτα από μια απεργία μερικών ωρών των υπαλλήλων που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια του μνημείου, ανακοίνωσε η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.


Διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει με τη διεύθυνση της εταιρείας όπου απασχολούνται οι ιδιωτικοί αυτοί υπάλληλοι.

Το προσωπικό ασφαλείας, που εργάζεται στις ιδιωτικές εταιρείες MR Sécurité και Sécurité Services, οι οποίες έχουν αναλάβει τις εν λόγω υπηρεσίες, διεκδικεί από τους εργοδότες του ένα ειδικό μπόνους ύψους 300 ευρώ για όσους δουλεύουν στον Πύργο του Άιφελ, μισθολογική αύξηση, «τον άμεσο τερματισμό της συνεχούς προσφυγής σε προσωρινούς εργαζόμενους στον χώρο του Πύργου του Άιφελ» και την καταβολή των εξόδων μετακίνησής του κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το συνδικάτο CGT.

Η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του Πύργου, ύψους 324 μέτρων, σε ένα δελτίο τύπου στο οποίο κατήγγειλε αυτή την κινητοποίηση η οποία δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων, ενώ εξέφραζε τη λύπη της που οι επισκέπτες του θα τιμωρούνταν.

Τον Δεκέμβριο του 2010 και στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2013, το μνημείο είχε κλείσει για ένα διάστημα 2 ημερών εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει περίπου 300 εργαζόμενοι οι οποίοι υπερασπίζονταν τις διεκδικήσεις τους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς και την ασφάλεια.

Ο Πύργος του Άιφελ υποδέχεται μεταξύ 25.000 και 30.000 επισκέπτες καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα (συνολικά 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο).

Διαβάστε επίσης: Κλειστός για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας απεργιακών κινητοποίησεων