ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στο Κόσοβο με δακρυγόνα (βίντεο)

Επεισόδια στο Κόσοβο με δακρυγόνα (βίντεο)

Η αστυνομία του Κοσόβου έριξε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ

Η αστυνομία στο Κοσσυφοπέδιο έριξε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ στους αλβανόφωνους ταραξίες οι οποίοι έκαψαν αυτοκίνητα και επιδίδονταν σε πετροπόλεμο στην Μιτρόβιτσα.

Οι Αλβανοί διαδήλωσαν στη διχοτομημένη πόλη της Μιτρόβιτσα για τον αποκλεισμό της γέφυρας που χωρίζει το νότιο, αλβανικό τμήμα της πόλης από το βόρειο που κατοικείται κυρίως από Σέρβους.

Πολωνοί, μέλη της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που είναι μέρος της αποστολής της Ε.Ε. στην περιοχή έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών κατά των διαδηλωτών οι οποίοι όταν έφτασαν στη γέφυρα άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια κατά των δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί όπως αναφέρει το Reuters.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα της αστυνομίας του Κοσόβου αλλά και οχήματα των δυνάμεων της Ε.Ε.

Περίπου 5000 Αμερικανοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ, φυλάσσουν τη γέφυρα. Η Μιτρόβιτσα αποτελεί συχνό σημείο ανάφλεξης μεταξύ Σέρβων και Αλβανών από το 1998-1999 κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο αλλά συμφώνησε να παραιτηθεί ντε φάκτο σε αντάλλαγμα το Βελιγράδι να πάρει το πράσινο φως για την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη στην ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Κόσοβο: Δολοφονήθηκε υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος

Ρoή Ειδήσεων