ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 10 σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές

Τουλάχιστον 10 σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές

Τουλάχιστον δέκα σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στη διάρκεια της νύκτας της Κυριακής προς σήμερα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Τουλάχιστον δέκα σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα όρια με το κατεχόμενο τμήμα του Γκολάν. Εννέα πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από αεροπλάνα και τουλάχιστον δύο άρματα μάχης καθώς και συστοιχίες πυροβολικού καταστράφηκαν", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κύριος στόχος ήταν η έδρα του γενικού επιτελείου της ταξιαρχίας 90, μιας από τις κύριες συριακές στρατιωτικές μονάδες που είναι ανεπτυγμένες στο Γκολάν, όμως εβλήθησαν και άλλες θέσεις.

Το οροπέδιο του Γκολάν βρίσκεται μερικώς υπό την κατοχή του Ισραήλ από τον πόλεμο του 1967.

Σε ισραηλινό στρατιωτικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς σήμερα αναφερόταν ότι "ο ισραηλινός στρατός έβαλε στόχο εννέα θέσεις του συριακού στρατού ως απάντηση στην επίθεση που προήλθε από τη Συρία και στοίχισε τη ζωή ενός έφηβου Ισραηλινού ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό δύο άλλων ισραηλινών πολιτών".

"Οι θέσεις που έγιναν στόχοι περιλαμβάνουν συριακά στρατιωτικά επιτελεία και πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι στόχοι επλήγησαν", διευκρινιζόταν στο ανακοινωθέν.
Σφοδρές μάχες φέρουν εδώ και μήνες αντιμέτωπους το συριακό στρατό και τους αντάρτες στην περιοχή αυτή στο νότο της Συρίας.

Διαβάστε επίσης: Ε.Ε.: Κυρώσεις σε 12 υπουργούς της Συρίας

Ρoή Ειδήσεων