ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούμενοι για βιασμό εγκύου

Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούμενοι για βιασμό εγκύου

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό μιας Ρουμάνας ιερόδουλης, η οποία ήταν έγκυος και πρόκειται να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη της Ιταλίας, μια και το περιστατικό σημειώθηκε στη Βιτσέντσα.


Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 22 ετών, που υπηρετούν σε μια μονάδα αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στη Βιντσέντσα, συνελήφθησαν την Τετάρτη.

«Οι δύο στρατιώτες θα δικαστούν στην Ιταλία. Η απόφαση αυτή είναι οριστική», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η ιταλική αστυνομία, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της γυναίκας, ανέφερε ότι οι ύποπτοι κατηγορούνται πως την απήγαγαν και τη βίασαν στις αρχές του Ιουλίου. Κατόπιν την ξυλοκόπησαν και την εγκατέλειψαν σε ένα χωράφι, αφού της έκλεψαν το πορτοφόλι.

Ο ένας από αυτούς τους δύο αλεξιπτωτιστές είχε επίσης κατηγορηθεί για το βιασμό μιας έφηβης 17 ετών σε μια επίθεση η οποία είχε διαπραχθεί τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο στρατιώτες καθώς η γυναίκα είχε απομνημονεύσει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

«Δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ όπου ζουν πολλοί Αμερικανοί βρίσκονται στη Βιντσέντσα» υπενθύμισε ο δήμαρχος της πόλης Ατσίλε Βαριάτι.

«Ζουν στην Ιταλία, οφείλουν να σέβονται τους ιταλικούς νόμους. Αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες με τους Ιταλούς πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές που συνελήφθησαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στη φυλακή Ντελ Ντιν στη Βιντσέντσα, ανέφερε η ιταλική αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων