ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνα που σοκάρει: Έδεσαν 9χρονη σε δέντρο και την κακοποίησαν σεξουαλικά

Εικόνα που σοκάρει: Έδεσαν 9χρονη σε δέντρο και την κακοποίησαν σεξουαλικά

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει στην Αυστραλία τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Ένα τέτοιο περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ αφού συνοδεύτηκε και από την σεξουαλική κακοποίηση του θύματος.

Θύμα ένα 9χρονο κοριτσάκι, μαθήτρια μητροπολιτικού σχολείου και θύτες μια συμμορία οκτώ συμμαθητών της και μιας συμμαθήτριας της.Το περιστατικό συνέβη λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σχολείο τους όταν οι δράστες του bullying έδεσαν με μία μάνικα ποτίσματος την μικρή σε ένα δέντρο, της κατέβασαν το φόρεμα και άρχισαν να τρίβουν επάνω της τα γεννητικά τους όργανα.

Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό. Κορύφωσαν την αποτρόπαια πράξη τους ανεβάζοντας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «κατόρθωμα» τους.

Το κοριτσάκι γύρισε στο σπίτι του με λυγμούς και διηγήθηκε στη μητέρα του τι είχε συμβεί. Η μητέρα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της ανέφερε ότι η κόρη της «ήταν ένα ευτυχισμένο παιδί όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο σχολείο το 2010».

Στα μέσα του 2011, ωστόσο άρχισε να έχει κακή απόδοση στην τάξη της.Επί τρία χρόνια η μητέρα που δεν υποψιαζόταν τι συνέβαινε ζητούσε βοήθεια από τους δασκάλους του παιδιού της αφού έβλεπε το κορίτσι της να έχει συμπτώματα ακραίου στρες, άγχους και κατάθλιψης.

Για τρία χρόνια, η μητέρα ζήτησε βοήθεια από τους δασκάλους και συμβούλους με καμία αλλαγή στην κόρη της "ακραία στρες, το άγχος και την κατάθλιψη».

Τον Απρίλιο, η μητέρα κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εφηβικλης Ψυχικής Υγείας ότι το παιδί της ήταν θύμα εκφοβισμού από ένα κορίτσι και μια συμμορία οκτώ αγοριών.

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι το παιδί αισθάνθηκε ταπεινωμένο και φοβισμένο όταν ήταν όλοι γύρω της και κανείς δεν έκανε τίποτα να την βοηθήσει ή κάποιο άλλοι γελούσαν βλέποντας τον εξευτελισμό της».

Με νόμο του κράτους που ψηφίστηκε πέρυσι προβλέπεται ποινή φυλακισης κατ 'ανώτατο όριο ενός έτους για όποιον υποβάλλει άλλο πρόσωπο σε μια ταπεινωτική πράξη, ή παραβιάζει την ιδιωτική του ζωή.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα του εκφοβισμού που λαμβάνει χώρα στα σχολεία μας και οδηγεί εφήβους στην αυτοκτονία ... ευτυχώς, έχω ακόμα την κόρη μου. Ωστόσο, αυτή είναι τόσο πολύ εύθραυστη », είπε η μητέρα.

Αυτή και η κόρη της ανέφεαν επίσης στην αστυνομία ότι άγνωστοι χάκεψαν τον λογαριασμό της κόρης της στο Instagram και ύστερα από λίγες ημέρες κατέστρεψαν το αυτοκίνητό τους.

Μετά από όλα αυτά ο κορίτσι έφυγε από το σχολείο της θα ολοκληρώσει τις σπουδές της αλλού. Η γυναίκα είπε ότι ήθελε να μάθει γιατί κανένας δάσκαλος ή ενήλικας ποή ήταν σε γνώση του το περιστατικό δεν ανέφερε τίποτα στις αρχές.

«Απλά όταν αποκαλύφθηκε το περιστατικό έθεσαν στη διάθεση μας ψυχολόγο και η υποστήριξη της θα συνεχιστεί και στο νέο σχολείο της» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: 15χρονη αποκεφάλισε συμμαθήτρια της!

Φρίκη: Έπαθε σοκ με αυτό που ανακάλυψε μέσα σε πτώμα