ΚΟΣΜΟΣ

Save the Children: «Αυτά τα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα»

Save the Children: «Αυτά τα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα»

Η φιλανθρωπική μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα εκατοντάδων παιδιών που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας με τη μορφή ολοσέλιδων καταχωρήσεων στα φύλλα των βρετανικών εφημερίδων της 6ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 373 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις 8 Ιουλίου που μαίνονται οι συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Τζάστιν Φόρσαϊθ δήλωσε ότι οι καταχωρήσεις "αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα" στη Γάζα.

«Το να βλέπει κάποιος τα ονόματα παιδιών, ορισμένα ηλικίας μόλις λίγων μηνών, να είναι γραμμένα με έντονα μαύρα γράμματα αποκαλύπτει τις διαστάσεις της τραγωδίας που ζουν τα παιδιά στη Γάζα. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη υπερβολικός, 373 νεκρά παιδιά είναι κάτι εξοργιστικό που σπιλώνει τη συνείδηση του κόσμου. Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Γάζα και το Ισραήλ και δημοσιεύοντας αυτά τα ονόματα υπενθυμίζουμε στον κόσμο την επείγουσα ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις για μία μόνιμη εκεχειρία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα θυσιαστούν άσκοπα άλλες παιδικές ζωές», είπε ο Φόρσαϊθ.

Η Save the Children δραστηριοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Την περασμένη εβδομάδα, η Guardian έγραψε ότι η αρμόδια ισραηλινή αρχή απαγόρευσε ραδιοφωνική ανακοίνωση ανθρωπιστικής οργάνωσης που ανέφερε τα ονόματα κάποιων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Τα όπλα σιγούν για δεύτερη ημέρα