ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμο το πρώτο παγοθραυστικό τάνκερ της Rosneft

Ετοιμο το πρώτο παγοθραυστικό τάνκερ της Rosneft

Στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft παραδόθηκε το πρώτο παγοθραυστικό πετρελαιοφόρο με το όνομα Sakhalin.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ για την καθέλκυση του εντυπωσιακού κόκκινου τάνκερ, χωρητικότητας 3.100 τόνων και με υψηλές προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος και δυνατότητα πλεύσης σε συνθήκες πάγου.
«Πρόκειται για ένα γεγονός-σταθμό στην ιστορία της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται ένα τέτοιο τάνκερ, το οποίο θα ανταποκριθεί στις παγωμένες συνθήκες της Απω Ανατολής» όπως έγραψαν στην ιστοσελίδα τους τα ρωσικά ναυπηγεία Nakhodka Shipyard.

Η Rosneft ανέθεσε στα ναυπηγεία Nakhodka Shipyard την κατασκευή του πετρελαιοφόρου το 2012, ως τα μόνα που έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν ένα έργο τέτοιας κλίμακας. Το Sakhalin έχει δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις τύπους πετρελαϊκών προϊόντων, χωρίς όριο σημείου ανάφλεξης, ενώ πληροί όλες τις διεθνείς περιβαλλοντικές προδιαγραφές για τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου και είναι σε θέση να λειτουργήσει σε συνθήκες πάγου. Έχει μήκος 88,9 μέτρα (291,5 πόδια) και πλάτος 13,45 μέτρα (44 πόδια), ενώ απασχολεί πλήρωμα 15 ατόμων.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη οι εξαγωγές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων της Ρωσίας