ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή

Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια νέας επιδρομής ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα, αυξάνοντας σε τουλάχιστον 10 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μετά τη ρήξη της εκεχειρίας.

Η Αίγυπτος κάλεσε τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Οι εχθροπραξίες επανελήφθησαν χθες, Τρίτη, το βράδυ με πυρά παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του εβραϊκού κράτους και ισραηλινές επιδρομές, διαλύοντας την εκεχειρία που είχε επιβληθεί στη σύγκρουση η οποία από την έναρξή της, στις 8 Ιουλίου, έχει προκαλέσει στην παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, το θάνατο 2.028 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10.302.

Στο Κάιρο, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα εκφράζοντας τη "βαθιά θλίψη" του για τη ρήξη της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Αίγυπτος "συνεχίζει τις επαφές της με τις δύο πλευρές, την παλαιστινιακή και την ισραηλινή, και τις καλεί να σεβαστουν και πάλι μια κατάπαυση του πυρός και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με θετικό τρόπο ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να εγγυάται μια διαρκή κατάπαυση του πυρός", τονίζει το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικό: Έφηβοι αυτοκτόνησαν επειδή δεν μπορούσαν να είναι μαζί