ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Ζήτησε «εξηγήσεις» από τον Πούτιν

Μέρκελ: Ζήτησε «εξηγήσεις» από τον Πούτιν

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και κατά τη διάρκειά της τόνισε στον Ρώσο πρόεδρο ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις φήμες που θέλουν τον ρωσικό στρατό να εισβάλει στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος πρέπει να εξηγηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ συμπληρώνοντας:

«Η Μέρκελ υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη της Ρωσίας όσον αφορά στην αποκλιμάκωση και τον έλεγχο των συνόρων της».

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι Ρώσοι στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές.

Αιχμές από τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως οι νέες εισβολές στρατευμάτων σε περιοχές στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας καταδεικνύουν ότι μια υπό ρωσική καθοδήγηση αντεπίθεση βρίσκεται πιθανόν σε εξέλιξη σε δύο ουκρανικές πόλεις.

«Οι εισβολές αυτές καταδεικνύουν ότι μια αντεπίθεση υπό ρωσική διεύθυνση βρίσκεται πιθανόν σε εξέλιξη στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ», είπε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του State Department Τζεν Πσάκι.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αυστηρότερες ποινές για τα ρατσιστικά εγκλήματα