Ιερουσαλήμ: Υπέκυψε στα τραύματά του ο δράστης της επίθεσης

Ιερουσαλήμ: Υπέκυψε στα τραύματά του ο δράστης της επίθεσης

Υπέκυψε στα τραύματά του ο παλαιστίνιος δράστης της επίθεσης κατά μιας ομάδας ανθρώπων που βρίσκονταν σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο 21χρονος δράστης Αμπντελαρχμάν Σαλουντέχ Αμπέντ.


Ο νεαρός παλαιστίνιος συνελήφθη από έναν αστυνομικό που άνοιξε πυρ εναντίον του, όταν ο 21χρονος προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια μετά την επίθεση, όπου σκοτώθηκε ένα βρέφος 3 μηνών και τραυματίστηκαν άλλοι 8 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο νεαρός δράστης της επίθεσης που κατά την ισραηλινή κυβέρνηση είναι μέλος του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με το οποίο έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που ανέμενε το τραμ σε μια κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει τη δυτική Ιερουσαλήμ και την ανατολική Ιερουσαλήμ, πολύ κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε συλλέξει καταδεικνύουν μία τρομοκρατική ενέργεια που διεπράχθη με τη βοήθεια ενός οχήματος» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας. Μετά την «τρομοκρατική» επίθεση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και η αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ.

 

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Νεκρό βρέφος από τρομοκρατική επίθεση σε στάση τραμ (vids)