ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική καραντίνα στα άτομα υψηλού κινδύνου

Έμπολα: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική καραντίνα στα άτομα υψηλού κινδύνου

Εθελοντικά και όχι υποχρεωτικά σε καραντίνα, συνέστησε να τίθενται τα πρόσωπα που θεωρείται ότι βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» να έχουν προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα, η αμερικανική κυβέρνηση, τονίζοντας όμως ότι οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές που επιστρέφουν από χώρες της Δυτικής Αφρικής θα χρειαστεί να παρακολουθούνται καθημερινά.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του για τον έλεγχο όσων φτάνουν στις ΗΠΑ από χώρες που πλήττονται από την επιδημία.

Με βάση τις οδηγίες αυτές, καθορίζονται τέσσερις κατηγορίες «κινδύνου». Στην πρώτη από αυτές, ως πρόσωπα που αντιμετωπίζουν «υψηλό κίνδυνο» θεωρούνται όσοι τρυπήθηκαν από ενδεχομένως μολυσμένες σύριγγες ή παρείχαν φροντίδα σε ασθενείς με Έμπολα χωρίς να φορούν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό. Στη χαμηλότερη κατηγορία εντάσσονται όλοι όσοι ταξίδεψαν σε μια από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε), αλλά δεν εκτέθηκαν απευθείας στον ιό. Στις δύο ενδιάμεσες κατηγορίες εντάσσονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές που επιστρέψουν από τις πληγείσες περιοχές και θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν «κάποιον κίνδυνο», ενώ οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας που φροντίζουν ασθενείς σε αμερικανικά νοσοκομεία κατατάσσονται στην κατηγορία του «χαμηλού αλλά όχι μηδενικού κινδύνου».

Ο διευθυντής του CDC Τόμας Φρίντεν ανέφερε επίσης ότι δεν συστήνεται η υποχρεωτική καραντίνα ή οποιουδήποτε είδους απομόνωση των προσώπων αυτών.

Σύμφωνα με τον Φρίντεν, έχει γίνει «πραγματική πρόοδος» στον αγώνα για να σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα, όμως η ασθένεια δεν έχει ακόμα νικηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Διανοητικά ανίκανος να δικαστεί ο εισβολέας στο Λευκό Οίκο

Οπλισμένοι κλόουν σπέρνουν τον τρόμο σε Ευρώπη και Αμερική! (vids+pics)

Ιορδανία: Συνελήφθη ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Έμπολα: Σε καραντίνα Αμερικανοί στρατιώτες – Ανησυχία για την απομόνωση γιατρών

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν Γερμανό αφού σκότωσαν συμπατριώτη του

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Βρετανός καθηγητής αγόραζε προμήθειες για το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής