ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Η Ε.Ε. ανακάλεσε τις κυρώσεις κατά του Μιλόσεβιτς

Σερβία: Η Ε.Ε. ανακάλεσε τις κυρώσεις κατά του Μιλόσεβιτς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις κυρώσεις κατά του Μιλόσεβιτς και των προσώπων που συνδέονταν με αυτόν, αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ.


Την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις κυρώσεις κατά του Μιλόσεβιτς, μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο δήλωση Ευρωπαίου διπλωμάτη ο οποίος επιβεβαίωσε πως "οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά του Μιλόσεβιτς και των συνεργατών έχουν ανακληθεί αφού δεν υπάρχει κανένα νόημα να τηρούνται υπό το πρίσμα της νέας κατάστασης που επικρατεί στις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Σερβία".

Το όνομα του διπλωμάτη δεν αποκαλύπτεται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ενώ η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, ακόμη, επίσημα από τις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί από την Ε.Ε. ότι κινήθηκε η διαδικασία για την άρση των κυρώσεων κατά του Μιλόσεβιτς και των συνεργατών του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2000 αποφάσισε να "παγώσει" όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Μιλόσεβιτς, των μελών της οικογένειας του και των συνεργατών του, στις χώρες μέλη της Ένωσης.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απεβίωσε το 2006 στις φυλακές του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σχετικές ειδήσεις