ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνοριοφρουρός συνελήφθη για φόνο Παλαιστίνιου

Ισραήλ: Συνοριοφρουρός συνελήφθη για φόνο Παλαιστίνιου

Ένας Ισραηλινός συνοριοφρουρός συνελήφθη για το θανάσιμο τραυματισμό ενός Παλαιστίνιου εφήβου τον περασμένο Μάιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Νάντιμ Νουάρα, 17 ετών, και ο Μουχάμαντ Αμπού Ταρ, 16 ετών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις 15 Μαΐου. Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο έφηβοι δέχθηκαν πυροβολισμούς, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσαν άμεση απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε πάντως ότι ο αστυνομικός συνελήφθη για το θάνατο του Νουάρα, αλλά όχι του Αμπού Ταρ, καθώς δεν έχει διενεργηθεί νεκροψία στη σορό του τελευταίου.

Τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ ο Μπένι Κατζ, δικηγόρος του κατηγορούμενου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του χρησιμοποίησε μόνο πλαστικές σφαίρες στη διάρκεια της διαδήλωσης και αρνείται ότι έκανε χρήση πραγματικών πυρών.

Σημειώνεται ότι την εποχή του συμβάντος οι Παλαιστίνιοι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός είχε επισημάνει ότι οι δυνάμεις του έκαναν χρήση μόνο πλαστικών σφαιρών εκείνη την ημέρα, προσθέτοντας ωστόσο ότι συνοριοφύλακες, οι οποίοι φέρουν αυτόματα όπλα, ήταν παρόντες στο σημείο της συμπλοκής.

Τον Ιούνιο, δε, ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι η νεκροψία στη σορό του Νουάρα (στην οποία ήταν παρόντες Αμερικανοί, Δανοί και Ισραηλινοί γιατροί), που έγινε έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του, έδειξε ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά.

Σχετικές ειδήσεις