ΚΟΣΜΟΣ

Φέργκιουσον: Νεκρός ένας 20χρονος

Φέργκιουσον: Νεκρός ένας 20χρονος

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί σε κάθε γωνία των ΗΠΑ προκειμένου να εκφράσει την οργή του για την απόφαση της δικαιοσύνης να αθωώσει το λευκό αστυνομικό που σκότωσε τον 18χρονο μαύρο, Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία του Σεν Λούις ταυτοποίησε τα στοιχεία του 20χρονου που βρέθηκε νεκρός κοντά στο σημείο του φόνου του Μπράουν.

Πρόκειται για τον Ντεάντρε Τζόσουα, ο οποίος που πυροβολήθηκε και στη συνέχεια πυρπολήθηκε.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα του Σεν Λούις «Post Dispatch», ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μπέλμαρ, δεν υποβαθμίζει την πιθανότητα ο θάνατος του 20χρονου να συνδέεται με το κύμα βίας που ρήμαξε τη Δευτέρα το Φέργκιουσον.

Ο άτυχος νεαρός βρέθηκε νεκρός πίσω από τη ρόδα μίας Πόντιακ σε πάρκινγκ, ακριβώς στον κάτω δρόμο από το σημείο που σκοτώθηκε ο Μάικλ Μπράουν από τον Ντάρεν Γουίλσον.

Ο Τζόσουα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ για την πυρπόλησή του είχε χρησιμοποιηθεί εύφλεκτο υλικό. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία η φωτιά έσβησε μόνη της και ο νεαρός έφερε τραύματα στα χέρια, τα δάκτυλα και στα πόδια του.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες μέλη της εθνοφρουράς των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Φέργκιουσον καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών συνεχίζει να αυξάνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές σε ιδιοκτησίες.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι πιθανόν η κατάσταση στο Φέργκιουσον εξελιχθεί βίαια καθώς οι διαδηλωτές κατακλύζονται από οργή σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.

Σχετικές ειδήσεις