ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Πολύνεκρη ενέδρα ενόπλων σε στρατιώτες

Λίβανος: Πολύνεκρη ενέδρα ενόπλων σε στρατιώτες

Επτά Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (2/12) σε ενέδρα ενόπλων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια ερημική περιοχή κοντά στη Ρας Μπααλμπέκ. Μετά την επίθεση ακολούθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και των δραστών», διευκρίνισε στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, η επίθεση σημειώθηκε περί τις 17:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εναντίον μιας περιπόλου, ενώ οι δράστες έκαναν χρήση αυτόματων όπλων και αντιαρματικών ρουκετών.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Λιβάνου έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να συνεχίζονται για περισσότερο από δύο ώρες μετά την ενέδρα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πιο σοβαρή επίθεση που σημειώνεται στο Λίβανο μετά από εκείνη τζιχαντιστών, στις αρχές Αυγούστου στην Άρσαλ, μια σουνιτική πόλη που βρίσκεται εν μέσω σιιτικών χωριών στην κοιλάδα Μπεκάα. Από την επίθεση αυτή είχαν σκοτωθεί 20 στρατιώτες και 16 πολίτες, ενώ 27 στρατιώτες και αστυνομικοί εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τους τζιχαντιστές…