ΚΟΣΜΟΣ

Ν.Υόρκη: Γιουχαΐσματα αλλά και επευφημίες στον Δήμαρχο

Ν.Υόρκη: Γιουχαΐσματα αλλά και επευφημίες στον Δήμαρχο

Ανάμεικτες αντιδράσεις προκάλεσε στο κοινό ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σε ομιλία του σε αποφοίτους αστυνομικής σχολής.

Ο Μπιλ Ντε Μπλάζιο δέχτηκε αποδοκιμασίες, γιουχαϊσματα αλλά και επευφημίες, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης.

Η εμφάνιση του δημάρχου στην τελετή αποφοίτησης του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης στο γήπεδο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σημειώθηκε την ώρα που ο Ντε Μπλάζιο επιχειρεί να αποκλιμακώσει τη σφοδρότερη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην αστυνομία και τη δημοτική αρχή της αμερικανικής μεγαλούπολης εδώ και δεκαετίες. Τη διαμάχη αυτή πυροδότησε η στήριξη που εξέφρασε ο δήμαρχος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τους θανάτους Αφροαμερικανών στα χέρια λευκών αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, το Μιζούρι, το Φέργκιουσον και σε άλλες πόλεις.

Η αντιπαράθεση αυτή οξύνθηκε μετά τον φόνο δύο αστυνομικών, στους οποίους ο δράστης επιτέθηκε ενώ βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους στο Μπρούκλιν.

Ο ντε Μπλάζιο, ο οποίος απευθύνθηκε σε περίπου 900 απόφοιτους, δήλωσε: «θα αντιμετωπίσετε όλων των ειδών τα προβλήματα. Προβλήματα που δεν προκαλέσατε εσείς».

Ένας από το πλήθος φώναξε: «Εσείς τα δημιουργήσατε!» και ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους χειροκρότησαν το ξέσπασμά αυτό.
Ο ντε Μπλάζιο στην αρχή ταράχτηκε, συνέχισε ωστόσο την ομιλία του.
Περίπου 10 άνθρωποι γύρισαν τις πλάτες τους στο δήμαρχο ενώ εκείνος μιλούσε, επαναλαμβάνοντας μία κίνηση αποδοκιμασίας που είχαν κάνει χιλιάδες αστυνομικοί στην κηδεία του αστυνομικού Ράφαελ Ράμος.

Προτού ακόμα ολοκληρώσει την ομιλία του, το γραφείο τύπου του δημάρχου έστειλε ένα εκτενές, που προφανώς είχαν συντάξει από πριν, μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους δημοσιογράφους.
«Θέλω να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει δεχθεί επιφωνήματα αποδοκιμασίας σε μία τελετή αποφοίτησης» επισήμανε η Μάρτι Άνταμς, μία εκπρόσωπος τύπου του δημάρχου αναφερόμενη στους 3 προκατόχους του νυν δημάρχους στους οποίους επίσης συμπεριφέρθηκαν με παρόμοιο τρόπο.

Σχετικές ειδήσεις