ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 120 δικούς του μαχητές

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 120 δικούς του μαχητές

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει αρχίσει να στρέφει το όπλα της κατά των δικών της υποστηρικτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των μαχητών που προσπαθούν να αποδράσουν και να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Το παρατηρητήριο δήλωσε πως η οργάνωση εκτέλεσε μεγάλο αριθμό μαχητών, κυρίως πολίτες άλλων χωρών, καθώς προσπάθησαν να διαφύγουν, με τον αριθμό τους να θεωρείται πως ίσως είναι μεγαλύτερος των 120 ατόμων.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα The Independent, o εκπρόσωπος και διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Rami Abdurrahman, επιβεβαίωσε την εκτέλεση 120 μαχητών, αλλά σύμφωνα με πηγές στην περιοχή, ο αριθμός τους ενδέχεται να ξεπερνά τους 200.

Από τους 120 που εκτελέσθηκαν επειδή «παρέβηκαν τα θρησκευτικά όρια» του Ισλαμικού Κράτους, οι 116 είναι ξένοι μαχητές, που ήθελαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το Παρατηρητήριο δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την εθνικότητα και την ηλικία των εκτελεσθέντων, αλλά, βάσει των πληροφοριών του, κάποιοι από αυτούς είναι πολίτες ευρωπαϊκών κρατών.

Σχετικές ειδήσεις