ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες

Μαλαισία: Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Μαλαισία, τη νότια Ταϊλάνδη και σε τμήματα των Φιλιππίνων με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα (30/12/2014) αξιωματούχοι.

Στη Μαλαισία, χιλιάδες άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με αξιωματούχους, και η κυβέρνηση δέχεται για μία ακόμη φορά επικρίσεις για ολιγωρία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τα "εξαιρετικά υψηλά" επίπεδα των υδάτων εμποδίζουν το έργο των διασωστών την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας ανήλθε σε 21. Στη γειτονική νότια Ταϊλάνδη 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τις περισσότερες επικρίσεις δέχεται ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν απών στη διάρκεια της φυσικής καταστροφής και μάλιστα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του στις οποίες εμφανίζεται να παίζει γκολφ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Χαβάη.

Στην Ταϊλάνδη πλημμύρες σημειώθηκαν στις πέντε νότιες επαρχίες Ναραθιουάτ, Γιάλα, Πατανί, Παθαλούνγκ και Σονγκλά και περίπου 10.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Στις κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες, τροπική καταιγίδα προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις. Τμήματα των περιοχών αυτών επλήγησαν πρόσφατα από δύο ισχυρούς τυφώνες που στοίχισαν τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που καταπλάκωσε το σπίτι τους στην πόλη Ταναουάν στο Λέιτε, την επαρχία που επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα Χαγιάν τον περασμένο Νοέμβριο, από τον οποίο ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων ξεπέρασε τις 7.000.

Σχετικές ειδήσεις