ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Έκαναν τεστ παρθενίας σε διαδηλώτριες

Αίγυπτος: Έκαναν τεστ παρθενίας σε διαδηλώτριες
Σάλο έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η ομολογία Αιγύπτιου στρατηγού...

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η ομολογία Αιγύπτιου στρατηγού ότι έγιναν τεστ παρθενίας σε γυναίκες που συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδηλώσεων τον Μάρτιο, κάτι που μέχρι τώρα αρνούνται οι στρατιωτικές αρχές.

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το στρατό όταν δυνάμεις του απομάκρυναν βίαια διαδηλωτές από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στις 9 Μαρτίου.

Μια διαδηλώτρια δήλωσε αργότερα ότι την ξεγύμνωσαν μπροστά στις κάμερες πριν υποβληθεί σε τεστ παρθενίας σε στρατιωτική φυλακή. Όπως δήλωσε η ίδια, όποια γυναίκα δεν ήταν παρθένα την κατηγορούσαν για πορνεία.

Ανώτερος στρατηγός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, παραδέχθηκε στο CNN ότι έγιναν τεστ παρθενίας και υπεραμύνθηκε της πρακτικής αυτής.

«Δε θέλαμε να μάς κατηγορήσουν ότι τις κακοποιήσαμε σεξουαλικά ή ότι τις βιάσαμε. Για το λόγο αυτό θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν εξ αρχής παρθένες», τόνισε ο στρατηγός και πρόσθεσε: «Καμία από αυτές δεν ήταν (παρθένα)».

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, που κυβερνά τη χώρα μετά την εκδίωξη από την εξουσία του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι ερευνά τις καταγγελίες για βασανιστήρια και τεστ παρθενίας.

Η ομολογία του στρατηγού γίνεται ενώ ακτιβιστές επικρίνουν το Συμβούλιο ότι ακολουθεί τις ίδιες καταπιεστικές τακτικές που προκάλεσαν την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ.