ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών δεν επαρκεί»

Συρία: «Ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών δεν επαρκεί»

Χωρίς ουσία θα είναι ο πόλεμος που διεξαγάγει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, εάν οι μεγάλες δυνάμεις δεν επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο να επεξεργαστούν ένα ειρηνευτικό σχέδιο προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και 4 χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της συριακής αντιπολίτευσης.

«Χαιρετίζουμε τις επιχειρήσεις του συνασπισμού, όμως χρειάζεται μία σφαιρική στρατηγική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις υποκείμενες αιτίες, δηλαδή τον Άσαντ και τη βία του», δήλωσε στον Τύπο ο Νάτζιμπ Γκάντμπιαν, αντιπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν θα πετύχει όσο το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν αναλαμβάνει ευρύτερες πρωτοβουλίες», προσέθεσε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η έκκληση αυτή καταγράφεται λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των προσπαθειών διαμεσολάβησης στη Συρία αφότου διορίστηκε στη θέση αυτή πριν από 7 μήνες.

Σχετικές ειδήσεις