ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα αναβολή για την εκτέλεση της θανατοποινίτισσας

ΗΠΑ: Νέα αναβολή για την εκτέλεση της θανατοποινίτισσας

Νέα αναβολή, της τελευταίας στιγμής, πήρε η εκτέλεση της θανατοποινίτισσας Κέλι Ρενέ Γκισενντέινερ στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, η οποία είναι ή πολύ τυχερή ή μαρτυρικά άτυχη: αφού απορρίφθηκε οριστικά το αίτημά της για απονομή χάριτος, η εκτέλεσή της αναβλήθηκε, για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNN, αυτή τη τη φορά το φάρμακο με το οποίο θα γινόταν η εκτέλεση, κρίθηκε, την τελευταία στιγμή ότι πρέπει να αντικατασταθεί, ενώ πριν από λίγες ημέρες η εκτέλεση αναβλήθηκε και πάλι λόγω της κακοκαιρίας - για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτείας.

Η 46χρονη Κέλι Ρενέ Γκισενντέινερ, καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του συζύγου της το 1997 μαζί με τον εραστή της, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Είναι η μοναδική γυναίκα στην πολιτεία της Τζόρτζια που αναμένει εκτέλεση και η πρώτη που θα εκτελεστεί τα τελευταία 70 χρόνια. Η εκτέλεσή της ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη, αλλά επειδή το χιόνι ίσως να προκαλούσε «προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα», τελικά αναβλήθηκε.

Εχθές ωστόσο τα απρόοπτα συνεχίστηκαν. Μία από τις ουσίες που θα χρησιμοποιούνταν στην θανατηφόρο ένεση (η πεντοβαρβιτόλη) πέρασε κανονικά την εργαστηριακή εξέταση, αλλά στο δεύτερο και τελικό έλεγχο βρέθηκε θολή.

«Εξαιτίας υπερβάλλουσας προσοχής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να αναβληθεί ξανά η εκτέλεση. Δεν έχει δοθεί νέα ημερομηνία.

Σχετικές ειδήσεις