ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Οι πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Forbes: Οι πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Δεν είναι πλούσιοι, ούτε καν εκατομμυριούχοι: Είναι οι ΔΙΣεκατομμυριούχοι του πλανήτη που κινούν την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την περιώνυμη λίστα του Forbes.

Πάνω από το ένα τρίτο των 1826 δισεκατομμυριούχων κατοικούν σε είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Forbes.

Ποια είναι η πρώτη επιλογή των βαθύπλουτων του κόσμου; Μα ασφαλώς η Νέα Υόρκη.

central park

Στο Μεγάλο Μήλο των έντονων αντιθέσεων, της αστικής χλιδής και της μεγάλης φτώχειας, κατοικούν 78 μεγιστάνες. Η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να προσελκύει τον πλούτο και φιλοξενεί πλήθος ζάπλουτων: Από τον πρώην δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ έως τον τιτάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ. Ο... πιο δισεκατομμυριούχος των δισεκατομμυριούχων, πάντως, ακούει στο όνομα David Koch, με περιουσία που αγγίζει τα...43 δισεκατομμύρια δολλάρια!

David Koch

541 κάτοικοι Ηνωμένων Πολιτειών είναι δισεκατομμυριούχοι και προτιμούν πόλεις όπως το Σαν Φραντσίσκο, το Λος Άντζελες και το Ντάλλας.

Δεύτερη στην κατάταξη της λίστας Forbes βρίσκεται η Μόσχα των ολιγαρχών, με δέκα λιγότερους δισεκατομμυριούχους απ' ότι η Νέα Υόρκη.

Top cities map 2

Η οικονομική πρωτεύουσα της Ασίας, το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί 64 δισεκατομμυριούχους ενώ το Πεκίνο ακολουθεί με μόλις (!!!) 45!

Δυναμικά στο παιχνίδι έχουν μπει η Μουμπάι (πρώην Βομβάη) με 33 δισεκατομμυριούχους και η Σεούλ με 29, που κάθε χρόνο αυξάνουν τον αριθμό βαθύπλουτων κατοίκων τους.

Top cities bar chart

Η Γηραιά Ήπειρος «εκπροσωπείται» επάξια με πόλεις όπως το Λονδίνο (46), το Παρίσι (27), Γενεύη, Μιλάνο, Στοκχόλμη, Μαδρίτη.

Σχετικές ειδήσεις